Risotto al Limone
Risotto al Limone is een heerlijk fris en romig gerecht uit de Italiaanse keuken. Deze citroenrisotto heeft een zachte, romige textuur en een subtiele citroensmaak. Het is een eenvoudig recept dat snel klaar is, maar toch vol van smaak. Het is perfect als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vis of kip. Met dit recept maak je ongeveer 4 porties risotto.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 60 ml witte wijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, het sap en de rasp
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  3. Voeg de risottorijst toe en roer goed zodat de rijstkorrels bedekt zijn met de olie en boter.
  4. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  5. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe, totdat de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen.
  6. Voeg halverwege het kookproces het citroensap en de citroenrasp toe.
  7. Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de risotto al limone direct.

Risotto al Limone

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *