Risotto alla Milanese (saffraanrisotto)
Risotto alla Milanese, ook wel saffraanrisotto genoemd, is een heerlijk Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn romige textuur en rijke smaak. Het is een perfecte maaltijd om te serveren tijdens een speciale gelegenheid of gewoon als comfortfood. Met dit uitgebreide recept kan je gemakkelijk thuis risotto alla Milanese maken en indruk maken op je gasten. Volg de onderstaande stappen en geniet van een heerlijke saffraanrisotto!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:25 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 50 gram boter
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  2. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak het geheel kort aan tot de korrels glanzen.
  3. Blus de rijst af met de witte wijn en laat het geheel koken tot de wijn bijna is verdampt.
  4. Voeg de saffraandraadjes en een scheutje groentebouillon toe aan de pan. Roer regelmatig totdat de bouillon bijna is opgenomen door de rijst.
  5. Herhaal de vorige stap totdat alle bouillon is opgebruikt en de risotto zacht en romig is geworden. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
  7. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Laat het gerecht even rusten voordat je het serveert.
  8. Serveer de risotto alla Milanese warm en geniet van de heerlijke smaken!

Risotto alla Milanese (saffraanrisotto)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *