Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Risotto al Prosciutto e Piselli


Risotto al Prosciutto e Piselli, ofwel risotto met ham en erwten, is een heerlijk en smaakvol Italiaans gerecht. Het is een favoriet in veel Italiaanse huishoudens vanwege de eenvoudige bereiding en de rijke smaak. In dit recept combineren we romige risotto met zoute ham en zoete erwten, waardoor een perfect gebalanceerd gerecht ontstaat. Het is een geweldige keuze voor een doordeweekse avondmaaltijd of een speciale gelegenheid.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram prosciutto, in reepjes gesneden
  • 200 gram erwten, bevroren
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
  3. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
  4. Voeg de risottorijst toe en bak deze even mee totdat de korrels glazig zijn.
  5. Voeg een soeplepel groentebouillon toe aan de pan en roer totdat de bouillon is opgenomen door de rijst.
  6. Blijf bouillon toevoegen, telkens één lepel tegelijk, en blijf roeren totdat de bouillon is opgenomen voordat je de volgende lepel toevoegt. Blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  7. Voeg halverwege het kookproces de reepjes prosciutto en erwten toe aan de pan en roer goed door.
  8. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  9. Voeg aan het einde van de kooktijd de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer deze door de risotto.
  10. Serveer de risotto al prosciutto e piselli direct en garneer indien gewenst met extra Parmezaanse kaas.

Risotto al Prosciutto e Piselli

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *