Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Risotto al Pomodoro (tomatenrisotto)


Risotto al Pomodoro is een heerlijk Italiaans gerecht dat perfect is voor een gezellig diner. Deze tomatenrisotto is romig, vol van smaak en wordt gemaakt met verse tomaten en aromatische kruiden. Het is een geweldige manier om de smaken van de zomer te vangen. In dit recept zal ik je laten zien hoe je deze klassieke tomatenrisotto kunt maken. Volg gewoon de onderstaande stappen en je zult een heerlijke maaltijd op tafel hebben staan!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram risotto rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram rijpe tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Handvol verse basilicumblaadjes, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de risotto rijst toe en bak deze kort mee tot de korrels glanzen.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door.
  6. Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, ongeveer 1 soeplepel tegelijk, en roer constant tot de bouillon is opgenomen.
  7. Ga door met het toevoegen van bouillon en roeren tot de risotto rijst al dente is, dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  8. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door zodat de kaas smelt.
  9. Voeg de fijngesneden basilicumblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  10. Laat de risotto al Pomodoro nog een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer indien gewenst met extra basilicumblaadjes.
  11. Geniet van je heerlijke tomatenrisotto!

Risotto al Pomodoro (tomatenrisotto)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *