Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Risotto al Salmone (Zalmrisotto)


Risotto al Salmone, ook wel bekend als zalmrisotto, is een heerlijk Italiaans gerecht dat perfect is voor de visliefhebbers. Deze romige risotto wordt bereid met zalmfilet en heeft een verrukkelijke smaak. Het is een gerecht dat vrij eenvoudig te maken is, maar een beetje tijd en geduld vereist. Hier is het uitgebreide recept voor Risotto al Salmone (Zalmrisotto).

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram zalmfilet
  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, ter garnering)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en bak ze glazig.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de risottorijst toe en roer goed door totdat de rijstkorrels glazig zijn.
  5. Voeg de witte wijn toe en roer totdat de wijn is opgenomen door de rijst.
  6. Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, telkens ongeveer een soeplepel tegelijk, en laat de rijst het vocht opnemen voordat je de volgende lepel toevoegt. Blijf regelmatig roeren.
  7. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes en breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de zalm toe aan de risotto wanneer de rijst bijna gaar is. Roer voorzichtig door totdat de zalm net gaar is.
  9. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed door totdat de kaas is gesmolten en de risotto een romige textuur heeft.
  10. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.
  11. Serveer de Risotto al Salmone warm en garneer indien gewenst met verse peterselie.
  12. Geniet van je heerlijke zelfgemaakte Risotto al Salmone!

Risotto al Salmone (Zalmrisotto)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *