Risotto con Fagioli e Salsiccia (risotto met bonen en worst)


Risotto con Fagioli e Salsiccia is een heerlijk Italiaans gerecht dat risotto combineert met bonen en worst. Het is een hartige en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een gezellig diner. De romige textuur van de risotto, de zachte bonen en de hartige worst zorgen voor een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Dit recept is gemakkelijk te maken en vereist niet veel ingredienten. Als je van comfortfood houdt, is dit risottorecept zeker iets voor jou.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram Italiaanse worst, in stukjes
  • 1 blikje cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  3. Voeg de stukjes worst toe en bak ze goudbruin.
  4. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee tot de korrels glazig zijn.
  5. Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, ongeveer 1 soeplepel per keer, en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst gaar is en de gewenste romige textuur heeft. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  6. Voeg de cannellinibonen toe aan de risotto en roer ze voorzichtig door de rijst.
  7. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  8. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door zodat de kaas smelt en de risotto nog romiger wordt.
  9. Serveer de risotto con Fagioli e Salsiccia warm en geniet ervan!

Risotto con Fagioli e Salsiccia (risotto met bonen en worst)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *