Risotto al Peperoncino (Pittige Risotto)


Risotto al Peperoncino is een heerlijk pittige versie van de klassieke Italiaanse risotto. Deze risotto heeft een kick vanwege de peperoncino, oftewel rode pepervlokken. Het is een geweldig gerecht voor liefhebbers van pittig eten. Deze risotto is romig, smaakvol en perfect als hoofdgerecht of als bijgerecht. Het is een gerecht dat indruk maakt op vrienden en familie, maar eigenlijk heel eenvoudig te bereiden is. Hieronder vind je het recept in het juiste json formaat:

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:25 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 300g risottorijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 tl peperoncino (rode pepervlokken)
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • Zout naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort totdat de korrels glazig zijn.
  5. Voeg vervolgens een soeplepel groentebouillon toe en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
  6. Herhaal dit proces totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  7. Voeg halverwege de kooktijd de peperoncino toe en roer goed door.
  8. Roer tot slot de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout.
  9. Serveer de Risotto al Peperoncino direct en geniet van deze pittige Italiaanse klassieker!

Risotto al Peperoncino (Pittige Risotto)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *